Zoeken Welkom, gast! (AanmeldenRegistreren)




 
Waardering:
  • 0 stemmen - gemiddelde waardering is 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
06-04-2013, 10:35 PM
Bericht: #1
Apache gunner vraag
Ik had een vraagje, is het mogelijk als apache gunner om de coordinaten te krijgen van de plek waarop je richt. Bijvoorbeeld net zoals een DAGR die aan een vector is gekoppeld.

-Walk on the grasmat-
Alle berichten van deze gebruiker zoeken
Reageren op dit bericht
07-04-2013, 12:06 PM
Bericht: #2
RE: Apache gunner vraag
(06-04-2013 10:35 PM)Grasmat schreef:  Ik had een vraagje, is het mogelijk als apache gunner om de coordinaten te krijgen van de plek waarop je richt. Bijvoorbeeld net zoals een DAGR die aan een vector is gekoppeld.

Je bedoelt zoals bij DCS? Volgens mij niet maar dat zou wel echt heel handig zijn.

[Afbeelding: k37iFCE.jpg]
Alle berichten van deze gebruiker zoeken
Reageren op dit bericht
08-04-2013, 02:48 AM
Bericht: #3
RE: Apache gunner vraag
Ik weet wel dat je de laser voor de paveways kan gebruiken op de A10, maar de locatie a-la DAGR? Ik denk het niet. Tijd om een feature bij dev-heav in te schieten.

Pain isn't real beyond the individual who feels it. But the nail is real.
De website van deze gebruiker bezoeken Alle berichten van deze gebruiker zoeken
Reageren op dit bericht
08-04-2013, 02:20 PM
Bericht: #4
RE: Apache gunner vraag
Ik wil een SPI voor de HUD en MFCD's met TGP en TAD, is dat nou zoveel gevraagd? Tongue2

[Afbeelding: k37iFCE.jpg]
Alle berichten van deze gebruiker zoeken
Reageren op dit bericht
08-04-2013, 02:22 PM
Bericht: #5
RE: Apache gunner vraag
You and me both.

Pain isn't real beyond the individual who feels it. But the nail is real.
De website van deze gebruiker bezoeken Alle berichten van deze gebruiker zoeken
Reageren op dit bericht
08-04-2013, 08:46 PM
Bericht: #6
RE: Apache gunner vraag
Volgensmij niet, misschien als je diep in ACE gaat graven.. maar meestal krijgt de apache de coordinaten doorgestuurd, of werken we met graden Wink

[Afbeelding: KpkVR.jpg]
Stand up and fight! Fight for a better day!
De website van deze gebruiker bezoeken Alle berichten van deze gebruiker zoeken
Reageren op dit bericht
08-04-2013, 09:34 PM
Bericht: #7
RE: Apache gunner vraag
(08-04-2013 08:46 PM)Robert schreef:  Volgensmij niet, misschien als je diep in ACE gaat graven.. maar meestal krijgt de apache de coordinaten doorgestuurd, of werken we met graden Wink

Lolwut? Infantry ziet het doelwit eerder dan de apache? Dan doet de apache iets gruwelijks fout.

-Walk on the grasmat-
Alle berichten van deze gebruiker zoeken
Reageren op dit bericht
09-04-2013, 10:19 AM
Bericht: #8
RE: Apache gunner vraag
(08-04-2013 09:34 PM)Grasmat schreef:  
(08-04-2013 08:46 PM)Robert schreef:  Volgensmij niet, misschien als je diep in ACE gaat graven.. maar meestal krijgt de apache de coordinaten doorgestuurd, of werken we met graden Wink

Lolwut? Infantry ziet het doelwit eerder dan de apache? Dan doet de apache iets gruwelijks fout.

Dat hoeft niet, maar het kan zijn dat de inf, een andere heli, een FO enz. een doel eerder ziet dan Le Apache.. hangt er ook vanaf hoe de Apache gebruikt word: Jij gaat er vanuit dat deze als overwatch constant ingezet word, terwijl de GC m' ook enkel voor CAS kan gebruiken, dan krijg je meestal een doel Wink

[Afbeelding: KpkVR.jpg]
Stand up and fight! Fight for a better day!
De website van deze gebruiker bezoeken Alle berichten van deze gebruiker zoeken
Reageren op dit bericht
12-04-2013, 10:30 AM (Dit bericht is het laatst bewerkt op 12-04-2013 om 10:40 AM door Arctor.)
Bericht: #9
RE: Apache gunner vraag
(09-04-2013 10:19 AM)Robert schreef:  
(08-04-2013 09:34 PM)Grasmat schreef:  
(08-04-2013 08:46 PM)Robert schreef:  Volgensmij niet, misschien als je diep in ACE gaat graven.. maar meestal krijgt de apache de coordinaten doorgestuurd, of werken we met graden Wink

Lolwut? Infantry ziet het doelwit eerder dan de apache? Dan doet de apache iets gruwelijks fout.

Dat hoeft niet, maar het kan zijn dat de inf, een andere heli, een FO enz. een doel eerder ziet dan Le Apache.. hangt er ook vanaf hoe de Apache gebruikt word: Jij gaat er vanuit dat deze als overwatch constant ingezet word, terwijl de GC m' ook enkel voor CAS kan gebruiken, dan krijg je meestal een doel Wink

Jup, in arma is iedere groep ongeveer gelijk wat betreft waarneming. Als je infanterie gebruikt in een JTAC rol zal infanterie eerst 'awareness' hebben van de doelen. Of de informatie nu van een helo, een armor, een scout of een radar-beeld komt.
Leadership of HQ is zoiezo een aparte infanterie-divisie. Dus je orders komen in arma altijd vanaf de grond en meestal 'from the field', heel JTAC achtig dus.

In de Apache heeft trouwens de piloot alle verantwoordelijkheid, zowel over de veiligheid als over de coordinatie. Hij moet jou op je doel zetten en vervolgens on target praten als er orders komen om een doel te vernietigen (JTAC). Hij kan hiervoor kort meekijken door je scope-view, bearings doorgeven of orderen dat je zelf uit scope komt en landmarks gebruiken. Als gunner kun je ground-actual op je radio zetten als friendlies dichtbij je doel zitten of als het doel niet duidelijk te onderscheiden is van andere doelen, dit zou je kunnen zien als CAS.
Binnen jouw scope ben jij verantwoordelijk, maar die is dus heel klein, 20 graden? Als de piloot Sherlock Holmes is ben jij zijn rechteroog en vergrootglas.

[Afbeelding: k37iFCE.jpg]
Alle berichten van deze gebruiker zoeken
Reageren op dit bericht
12-04-2013, 01:06 PM
Bericht: #10
RE: Apache gunner vraag
Kan niet wachten tot die interactive cockpit komt... Heb je tenminste wat aan die MFD's
Alle berichten van deze gebruiker zoeken
Reageren op dit bericht




Gebruikers die deze discussie lezen: 1 gast(en)