Arma 2 bij Tangodown

Uit Tangodown.nl
Ga naar: navigatie, zoeken
Arma2logo.png

Algemeen

ArmA 2 is een militaire simulator van Bohemia Interactive Studios. Deze game wordt veel gespeeld binnen Tangodown. Om mee te kunnen spelen dien je wel de juiste versie te hebben en de benodigde addons (mods) te downloaden.


Versie

Bij Tangodown spelen we Arma 2: Combined Operations (combinatie van ArmA 2 en Operation Arrowhead expansion pack). Zorg ervoor dat de game na installatie helemaal up to date is. De meest recente patches kun je hier downloaden.

De British Armed Forces, Private Military Company en Army of Czech Republic DLC's zijn niet verplicht. Mocht je zonder deze DLC's op een server of missie komen die wel deze DLC's gebruikt, dan kun je gewoon meespelen. Het enige verschil is dat je alle units van de DLC die je niet hebt aangeschaft in lage resolutie zult zien. Voor de Army of Czech Republic DLC moet je wel eerst een losse "lite" patch downloaden.


Type gamesessies

1. Public sessies

optionele inschrijving, casual gamen


Meestal zonder inschrijving of OPORDER, vaak met join in progress en respawn. Hoewel deze manier van spelen wat meer "casual" is, betekent het natuurlijk niet dat er niet samengewerkt wordt tussen de Tangodown leden.

2. Besloten sessies

inschrijving en basiskennis verplicht


Iedereen die zich inschrijft moet minimaal bekend zijn met de tactische Quick Start guide. Anders kan de toegang tot de gamesessie worden ontzegd. Inschrijven via het forum en het inlezen in de (relevante stukken van de) OPORDER is verplicht.

3. Joint Operations

ervaring bij Tangodown en uitgebreide kennis verplicht


Hierbij spelen we samen met andere communities of clans. Als je hebt aangetoond dat je een serieuze speler bent die op de hoogte is van onze tactieken en zich houdt aan de regels dan kun je meedoen aan een Joint Operation.

4. PRO Ops

invite only


Meer informatie over de PRO Ops kun je hier vinden.


Belangrijk

Bij de ArmA 2 gamesessies heb je vrijwel altijd een aantal standaard Tangodown addons nodig. Tenzij je meespeelt tijdens een "Vanilla" avond, waarbij er geen addons worden gebruikt. Op deze pagina wordt het downloaden en instellen van de verplichte addons verder omschreven.


Verplichte addons downloaden

Bij Tangodown gebruiken we Six Updater om onze Arma 2 addons te downloaden en installeren (voorheen was dit Yoma AddonSync). In een aantal simpele stappen kun je onze addons automatisch downloaden en installeren. Je moet in het bezit zijn van Arma 2 + Operation Arrowhead (ook wel Combined Operations genoemd).


 • Als je nog geen Six Updater hebt, download en installeer het dan via http://www.six-updater.net/p/download.html (download niet Play withSIX maar kies voor Six Updater die in de kleine lettertjes onder het Play withSIX logo nog te vinden is!)


 • Start Teamspeak 3 en kijk of er updates beschikbaar zijn. Zo ja, installeer deze (ivm de ACRE installatie via Six Updater). Sluit vervolgens Teamspeak 3.


 • Start je Six-Updater altijd in administrator modus (dit kan je aanpassen in de eigenschappen van de snelkoppeling)


 • Als je Six Updater net voor het eerst hebt geïnstalleerd: start het eerst een keer op zodat de software zelf up to date wordt. Sluit het daarna af. Vervolgens surf je in een browser venster (in Firefox of Internet Explorer, chrome lijkt niet te werken!) naar één van onderstaande links en geef akkoord om Six Updater te starten:


Main server preset: sixupdater://presets.tangodown.nl/full.yml • Als alles goed gaat start Six Updater op. Als het eenmaal gestart is duurt het een tijdje voordat het geïnitialiseerd is. Even geduld dus. Na de initialisatie kijkt het programma welke Tangodown addons je allemaal nog nodig hebt. Het scherm ziet er dan ongeveer zo uit:


Six updater 3a.jpg


 • Op de Tangodown servers is het gebruik van de beta vereist. Om de juiste mods hiervoor te downloaden, vink "beta" aan onder de tab Game Profile.


Betasixupdater.png


 • Klik op het pijltje links boven onder de groene knop en kies voor Install or Update Mods. Je zult nu een aantal licentie schermen krijgen waarbij je akkoord moet gaan met de voorwaarden. Daarna zal alles geïnstalleerd worden. Aan het einde zal er worden gevraagd of er additionele .dll bestanden geïnstalleerd mogen worden. Ga hiermee akkoord.


Six updater 3b.jpg


Six updater 3b2.jpg • Als je vanaf nu Arma 2 wilt opstarten met alle TDNL addons klik je op het pijltje onder de grote groene knop en kies je voor Launch the Game of Join the Server (om direct op de TDNL server te gaan). Je kunt ook kiezen om een snelkoppeling met alle addons van TDNL te laten maken op het bureaublad of in de Arma 2 installatie map. Voortaan kun je Arma 2 met TDNL addons via Six Updater of de aangemaakte snelkoppeling opstarten! Maar je bent nu nog niet klaar! Er moeten een aantal addons geconfigureerd worden, hoe dit moet staat hieronder uitgelegd.


Six updater 3c.jpg


Configuren van addons *vereist*

A.C.E. addon configuren

Als je settings voor Advanced Combat Environment (ACE) wilt aanpassen is het belangrijk dat ACECLIPPI aanstaat. Deze tool zorgt ervoor dat de settings die je aanpast ook goed worden opgeslagen voor de volgende keer. Als je Six Updater gebruikt, start ace clippi automatisch op. Als je Arma 2 niet via Six Updater start dan moet je dit handmatig doen (zie onder).

Clippi screenshot, main window
Clippi screenshot, manual options


Let op: deze stappen zijn verplicht anders werkt ace niet correct.


Profiel settings

1. Ga naar "[PAD VAN ARMA2OA]\@ACE\clippi" via de verkenner

2. In deze map zit een bestand aceclippi.exe. Start dit op met administrator rechten (rechtermuisknop > Run as Administrator/Uitvoeren als beheerder).

3. Klik vervolgens op Change manual options

4. Belangrijk: Bij select your identity kies je jouw profiel in game waarmee je op de TDNL servers speelt. Indien je dit niet doet dan kan je geen gasmasks, backpacks, etc.. dragen. Je kan ze wel in jouw inventory plaatsen, maar je zal ze niet zien op jouw mannetje in game!

5. Vink ook de optie Grenade throw aan

6. Klik op save maar sluit clippi nog niet af! Je hebt hem immers nog nodig in de volgende stap (voor de interaction keys)

Esc menu, ace settings
Ace settings


Interaction keys

Er zijn nog meer settings die je kan aanzetten of afzetten. Deze extra settings pas je aan IN-GAME.
Het belangrijkste zijn een aantal KEYBINDS die ingesteld moeten worden.


1. Zorg dat ACEClippi.exe nog steeds aanstaat en laat dit draaien op de achtergrond.

2. Start vervolgens Operation arrowhead op met ACE

3. Klik in het hoofdmenu op ACE Settings (doe dit niet tijdens een missie, want dan worden de settings niet goed opgeslagen!)

4. Klik links op "Keys" en stel de keybinds in voor Interaction Menu en Self Interaction menu. Dit zijn de belangrijkste keys van ACE! Tip: gebruik de Left Windows toets voor Interaction menu en Shift + Left Windows toets voor Self Interaction menu. Je kunt dit ook naar eigen wensen instellen.

5. Klik op save. Hopelijk staat jouw Aceclippi.exe programma nog open, want anders zijn jouw settings niet bewaard en mag je dit de volgende keer nog eens doen...


>> Meer informatie over ACE addon, het gebruik van de interaction keys e.d. kun je hier vinden.


A.C.R.E. addon configuren

Na installatie van Advanced Combat Radio Environment (ACRE) moet je de standaard VON en PTT keybindings uitzetten in Arma 2. Doe je dat niet dan werkt de addon niet goed en stoort het alle andere spelers in het kanaal. Zie het plaatje hieronder voor de juiste in-game settings. Ook is het belangrijk dat je niet CAPS LOCK als je TeamSpeak PTT toets gebruikt, want anders praat je over de radio elke keer dat je 3D sound gebruikt.


Acre-settings.jpg

Je moet Arma 2 en Teamspeak 3 altijd met administrator rechten opstarten. Dus rechtermuis op de snelkoppeling en dan Run as Administrator of Uitvoeren als beheerder. Dit doe je dus bij de Arma 2 snelkoppeling (of je launcher- of Six updater snelkoppeling indien je die gebruikt) ÉN je Teamspeak 3 snelkoppeling!


Basis sneltoetsen

 • Teamspeak Push to talk button (PTT)

- Je gewone Teamspeak PTT button gebruik je om in 3d met mensen om je heen te praten.

 • CAPSLOCK

- Praten via de radio

 • CTRL + SHIFT + X

-Opent de radio die je 'actief' hebt staan (de standaard radio van je Groep), hier kun je van kanaal veranderen en het volume aanpassen (meestal niet nodig)

 • In je Action Menu

-Lower headset om je headset om je nek te doen (snelle manier om wat meer van je omgeving te kunnen horen)


>> Meer informatie over ACRE addon, het gebruik van de radio's e.d. kun je hier vinden.


Hulp nodig of meer weten?

Problemen of hulp nodig met het installeren?

Ga dan naar dit forum topic en post je vraag of probleem: http://www.tangodown.nl/forum/thread-2007.html


Welke addons gebruiken wij?

Een overzicht van alle addons die we gebruiken kun je hier vinden

Tactieken, expertise en specialisaties

TEMPORARY: hier komt een tabel en/of index met doorverwijzingen naar SOP, specialisaties enz.