Zoeken Welkom, gast! (AanmeldenRegistreren)
 
Waardering:
  • 0 stemmen - gemiddelde waardering is 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
04-05-2017, 03:12 PM (Dit bericht is het laatst bewerkt op 04-05-2017 om 03:13 PM door zoog.)
Bericht: #1
Een oud idee uit 2013
Ik zat even mijn Google Drive op te schonen en kwam een idee tegen uit oktober 2013, waarin ik beschrijf hoe we van Tangodown van een "centraal forum" zouden kunnen overgaan naar een decentraal "sociaal netwerk" systeem. Uiteindelijk heb ik nooit de juiste software kunnen vinden die voldeed aan de eisen en is dit plan in de ijskast gezet.

Nu ik het zo tegenkom leek me het wel leuk om het hier te delen, om te laten zien waar Tangodown naartoe had kunnen gaan Smile Ik denk eigenlijk dat het nog steeds best toepasbaar is, maar vermoed dat het nooit gaat gebeuren.

Citaat:Tangodown is opgericht als ontmoetingsplaats voor tactical gamers die in de eerste plaats interesse hebben in “serieuze” games. Tangodown wil het centrale verzamelpunt zijn waar deze gamers andere like-minded gamers kunnen ontmoeten. Via deze contacten kan men vervolgens samen, op een relatief decentrale manier, gamesessies organiseren in een verscheidenheid aan genres. Het idee is dat dit soort tactical gamers op allerlei vlakken gedeelde interesses hebben (zoals bepaalde films of documentaires, bepaalde games zoals flightsimulators, boardgames enzovoort). Tangodown is de centrale hub waar deze gamers bij elkaar kunnen komen om contact te leggen (waarbij het idee was dit via Steam, Xfire, Forum, Teamspeak te faciliteren). En door deze contacten zichzelf thuis kunnen voelen bij het gezamelijk gamen in een verscheidenheid aan games. De één speelt misschien hoofdzakelijk Arma, de andere speelt misschien vooral DCS of strategy games, en weer een ander doet het allemaal. Zo vormen zich organisch groepen leden die affiniteit hebben met enkele of meerdere elementen of “kringen” bij Tangodown.

Momenteel vindt dit in de praktijk vooral plaats via het forum en teamspeak. Het forum is een relatief “gecentraliseerd” systeem waarbij je op traditionele wijze topics kunt plaatsen en lezen onderverdeeld in verschillende categorieën. De content wordt relatief statisch aangeboden, waarbij elke lid het centrale overzicht ziet van heel Tangodown en zo navigeert tussen de discussies die op volgorde van tijd gesorteerd staan. Ook de gamesessies voor verschillende games worden op deze wijze centraal door members aangekondigd.

De vraag is: faciliteert dit optimaal de doelstelling van Tangodown? Faciliteert dit het idee van leden andere gamers laten ontmoeten waarbij ze vervolgens in verschillende kringen van interesses met andere leden kunnen samenspelen? Faciliteert dit de interactie tussen individuen en groepen organisch samengeklonterde leden met dezelfde interesses?

Wat als Tangodown in plaats van een traditionele community faciliteit (website+forum) zich juist gaat richten op een eigen social network (met eventueel een beperkt forum daarin)? Een soort Facebook, maar dan specifiek voor Tangodown en de doelgroep van Tangodown draaiend op het domein Tangodown.nl met een eigen open source softwarepakket. Waarbij de interactie, naast teamspeak, dus vooral plaatsvindt op een social network ipv een traditioneel centraal forum.

Een social network waarin leden lid kunnen worden van zelf aangemaakte groepen waar ze interesse in hebben (gericht op interesse zoals Arma, flightsims, race games, PS3 gamers enz). Binnen deze groepen (of kringen) kan men events organiseren (lees: gamesessies die door iedereen te bekijken zijn op de main page), screenshots posten, videos plaatsen etc., en deze zaken weer in o.a. verschillende feeds of video/screenshot paginas bekijken. Mensen kunnen met hun account ook reacties plaatsen op videos, screenshots, events enzovoort, aangeven of ze bij een event zullen zijn etc.

Binnen dit social network zijn er eventueel game admins vanuit de community, die waar nodig een voortrekkersrol innemen voor een bepaalde groep (en de groep moderaten etc). Per interesse groep kunnen er ook documenten geplaatst worden en informatie uitgewisseld worden op groepspagina’s (denk aan installatie handleidingen, tactische documentatie voor de specifieke game etc).

Er ontstaat uiteindelijk een web van leden die, net zoals in een regulier social network als Facebook, zelf kenbaar kunnen maken waar ze zich op willen richten, en deze middelen ook tot hun beschikking hebben. Men kan connecties maken, een profiel opstellen met interesse qua games, het wordt zo een decentrale en dynamische digitale ontmoetingsplaats voor like-minded gamers. De focus is om via deze weg een grote decentralisatie in te voeren, en de interactie en initiatief met deze infrastructuur bij alle leden van het social network te leggen en een duidelijke organische structuur te faciliteren.

Tangodown: Teamspeak // Wiki // Youtube // Facebook // Xfire // Steam
De website van deze gebruiker bezoeken Alle berichten van deze gebruiker zoeken
Reageren op dit bericht
04-05-2017, 06:34 PM
Bericht: #2
RE: Een oud idee uit 2013
Nu is tangodown gwn een groep lui die elke dag op teamspeak lullen, veel beter

-Walk on the grasmat-
Alle berichten van deze gebruiker zoeken
Reageren op dit bericht
04-05-2017, 06:50 PM
Bericht: #3
RE: Een oud idee uit 2013
Hehehe Cool

Tangodown: Teamspeak // Wiki // Youtube // Facebook // Xfire // Steam
De website van deze gebruiker bezoeken Alle berichten van deze gebruiker zoeken
Reageren op dit bericht
10-05-2017, 10:11 PM
Bericht: #4
RE: Een oud idee uit 2013
jepp we doen niks anders dan met elkaar lullen tot laat in de avond.. Smile

[Afbeelding: sig?id=76561198073946195]

[Afbeelding: 9]
Alle berichten van deze gebruiker zoeken
Reageren op dit bericht
Gebruikers die deze discussie lezen: 1 gast(en)