Zoeken Welkom, gast! (AanmeldenRegistreren)
 
Waardering:
  • 0 stemmen - gemiddelde waardering is 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
27-08-2014, 04:12 PM
Bericht: #1
Verslag Communityoverleg
Communityoverleg Tangodown 26-08-2014

tl;dr version

Inleiding:
In verband met dat er een aantal mensen zijn die allerlei mods aan het testen zijn, er een discussie ligt over eigen units en meer dingen is er besloten om een community overleg te voeren.
Helaas was de opkomst vrij matig in vergelijking met voorgaande jaren, maar gelukkig waren er mensen die graag zien dat Tangodown kan blijven bestaan en zelf vooruit kan groeien.
Hieronder een kort verslag van de avond.


Betaling server:
Het is een feit dat het hebben van een server als deze duur is. Ondanks dat hebben we in verhouding geen hele dure host. Er zit nog voor ongeveer drie maanden geld in de kas. Daarna is het op. Om verder te kunnen genieten van een server is het nodig om weer meer geld te genereren. Dit doen we al jaren door middel van donaties en dat zal nu niet anders zijn. Zoog zal een nieuwe campagne voeren via de bekende kanalen om meer awareness te krijgen voor de donaties en het systeem dat we hanteren.
Ook is er een verzoek op gegaan om de mogelijkheden met Paypal te bekijken. Het is mogelijk om een Paypal button op de website te zetten en zo heel gemakkelijk te betalen. Echter moet bekeken worden of met het betalen als gift er geen fee overheen komt. Ook is het zo dat van daaruit weer naar een bankrekening teruggeschreven moet worden. Daar gaan enkele dagen overheen. Er word een peiling opgezet op het forum of hier interesse in is of niet.

Joint OP:
Milan stelde op het forum het verzoek te hebben over een Joint OP. Echter was hij niet aanwezig op het communityoverleg en dus kon hij zijn vraag niet toe lichten. Een kort antwoord dus:
Tangodown is altijd gedreven op initiatieven van zijn leden. Dit is namelijk de kracht van de community. Iedereen is vrij om sessies in te plannen en dit geld ook voor een Joint OP. Hier zijn we dus altijd in geinteresseerd en iedereen word dus aangemoedigd een Joint OP te organiseren.

Preset:
Er zijn wat klachten geweest omtrent onze gigantische preset. Dit betreft o.a. A3MP plus al die fixes. Aangezien A3MP ook niet meer word geupdate, is besloten om A3MP uit de preset te halen.
Dit scheelt de nodige GB’s voor iedereen.
Ter vervanging zal een versie van All in Arma terrain lite op de server gezet worden. AIAT (om het maar even af te korten) word nog wel geupdate, heeft alle fixes al in de mod zitten en heeft ook nog eens de maps van Armed Assault, waaronder Sahrani en meer..
Clients zullen de volledige versie moeten downloaden. Deze komt echter niet in de preset, maar die kan iedereen los downloaden. De organisator van de sessie zal dan erbij moeten vermelden dat AIAT word gebruikt en een downloadlink naar de laatste versie posten.

Medical system:
Er zijn wat gebruikers die verschillende medische systemen aan het testen zijn, waaronder CSE, AGM, Medsys, etc. Het is dan ook geen geheim dat sommige mensen terug naar good ol’ ACE willen. De missiemaker en organisator bepaalt wat er word gebruikt. Echter is wel het verzoek te kijken naar of het past binnen het type sessie en het spelersaantal. In grote sessies met 40 man is het geen probleem als de medic wat langer bezig is, maar met een kleine groep remt dat ontzettend af. Met de huidige speelstijl van sommige spelers is dit ook zeer af te raden, omdat er door niet iedereen op dezelfde manier serieus word gespeeld.

ACRE2:
Op het forum staat een discussie over ACRE2. Op dit moment word Task Force Radio gebruikt en die is goed genoeg. Er zijn momenteel geen merkbare voordelen van ACRE2 tegenover TFR. Ook gebruikt het overgrote merendeel van de clans, communities en andere groepen momenteel TFR. Met het oog op Joint Ops is het niet handig om een ander systeem te gebruiken.
ACRE2 word daarom niet getest en niet toegevoegd aan de preset, zolang er geen merkwaardige verbetering is.

Eigen mod:
Sacha is begonnen aan een opzet. Helaas komt hij om in het werk en daarnaast heeft hij ook een privé leven dat aandacht vraagt en daarom is (tijdelijk) zijn aandacht aan dit project geschrapt.
Andere mensen mogen natuurlijk gewoon units maken, maar er zal goed overlegd moeten worden binnen de community over wat precies gewenst is en wat niet.

Trainingen binnen Tangodown:
Op mijn eigen verzoek is gevraagd aan de staff of ik trainingsessies kon documenteren en op een Wiki kan zetten. Daarmee kan straks iedere speler het document pakken en de rol van instructeur voor anderen aannemen. Het zal aansluiten op de Wiki en de door ons al gedocumenteerde informatie en protocollen. Staff stemde hierin toe en heeft mij een account gegeven om dingen te testen op de Wiki. Straks krijgen we dan een aparte Wiki sectie met alle documentatie omtrent elke trainingsessie op rij.

CAS/JTAC:
Kort geleden is er een training gegeven voor CAS en JTAC. In de praktijk werkte de nine-liner niet, omdat het toestel hoogte wint of verliest zodra de kaart erbij word gepakt.
In kort overleg is besloten dat de volgende tactiek word gebruikt: JTAC geeft aan om welk doel het gaat, de locatie van het doel en welke aanvliegroute moet worden gebruikt. Eventuele extra informatie kan daarna nog vermeld worden. De JTAC plaatst een marker op de map voor de CAS en de CAS kan eventueel een persoonlijk waypoint plaatsen.

Campaign Kerberos:
Kerberos word momenteel relatief goed ontvangen en we hebben tot nog maanden elke vrijdagavond speelplezier. Er zijn ook een aantal dagen dat ik niet kan. Mijn verzoek aan de community is om deze dagen op te vullen. Dat kan door een zelfgemaakte missie door een van onze missiemakers, maar dat kan ook een willekeurig scenario van Armaholic of Steam. Deze kan men downloaden en inplannen. Iemand van de staff, Sacha of mij (Outlaw28) zou deze kunnen uploaden op de server. Een PM zal volstaan. Let wel even op de benodigde mods voor die sessie. Allerlei mods op de server zetten voor een enkele sessie is wat lastiger.

Gedrag ingame:
Vanuit meerdere hoeken en meerdere spelers zijn er een groot aantal klachten gekomen over het gedrag ingame. De afgelopen paar weken is op verscheidene momenten onvolwassen gedrag vertoond. Hieronder valt: Negeren van bevelen, zelf op avontuur gaan, zomaar dingen gaan beschieten, zelf een aanval inzetten, looten van vijanden en voertuigen, zeuren, klagen, schreeuwen, liedjes zingen, gitaar spelen en nog veel meer. Een geintje op zijn tijd is natuurlijk geen enkel probleem. Op het moment dat je je verveelt tijdens een missie omdat het te lang duurt dient men dit te bewaren voor een debrief. Dan kan de missiemaker of de leiding gedurende de missie het commentaar als feedback mee nemen om zichzelf te verbeteren. Op het moment dat men besluit er zelf een feestje van te maken, dan maakt dat er niet beter op voor de VTL, die bijvoorbeeld de GC niet kan verstaan. Het complete overzicht is kwijt en er is geen vuursteun meer. Afgelopen missie werd iedereen bevolen van de bovenste verdieping af te gaan en een 360 aan te nemen. Dit werd genegeerd, met een bloedbad tot gevolg. Later werd zomaar ineens door een groep een aanval ingezet, waarbij we geen vuursteun hadden bij de voertuigen, waarna het hele team werd gewhiped. Het is zowel frusterend als vertragend als gevaarlijk voor het verloop van de OP. Een behoorlijk aantal spelers heeft te kennen gegeven dat het spelen van Arma op die manier niet leuk is, waaronder enkele missie makers. Afgelopen OP, hadden we dan ook een paar disconnects om deze reden. Het moet niet zo zijn, dat mensen zichzelf niet kunnen beheersen en dat andere mensen die veel tijd en energie steken in een mooie avond voor iedereen er geen zin meer in heeft. Wat zal er van Tangodown worden als men straks geen zin meer heeft om missies te maken?
Het verzoek is dus dan ook richting de mensen die zich aangesproken voelen om zichzelf te realiseren dat het lolletje een grotere impact heeft op de gehele community. Daarnaast ook het verzoek om vanuit de community zelf zulk gedrag af te keuren en aan te spreken. Laat dit niet alleen op de missiemaker of GC aankomen. Als iets je stoort, om welke reden dan ook, maak dit dan kenbaar op het juiste moment. Samen zullen we het moeten doen, dus laten we het voor iedereen leuk houden.

Afsluiting:
Tot slot wil ik iedereen die op is komen dagen bedanken voor hun komst en feedback, ideeen en meer. Ondanks de lage opkomst zijn er wel enkele zaken besproken die voor ons belangrijk zijn.
Samen op naar een mooier en beter Tangodown!
De website van deze gebruiker bezoeken Alle berichten van deze gebruiker zoeken
Reageren op dit bericht
27-08-2014, 07:04 PM
Bericht: #2
RE: Verslag Communityoverleg
Bedankt voor het uitgebreide verslag!

[Afbeelding: sig?id=76561198003837901]
Alle berichten van deze gebruiker zoeken
Reageren op dit bericht
28-08-2014, 12:53 PM
Bericht: #3
RE: Verslag Communityoverleg
In het geval dat mensen de All-in-Arma TerrainPack willen downloaden, BitTorrent is niet jouw ding en Mega wil niet meewerken, dan heb ik hier een mirror voor de bestanden:

De mod:
http://sacha.ligthert.net/ARMA/3/AllInAr...4_08_10.7z

De update/patch:
http://sacha.ligthert.net/ARMA/3/AllInAr...4_Patch.7z


BIF thread: http://forums.bistudio.com/showthread.ph...m-BI-in-A3

Pain isn't real beyond the individual who feels it. But the nail is real.
De website van deze gebruiker bezoeken Alle berichten van deze gebruiker zoeken
Reageren op dit bericht
28-08-2014, 01:33 PM
Bericht: #4
RE: Verslag Communityoverleg
Thnx voor het verslag!
Alle berichten van deze gebruiker zoeken
Reageren op dit bericht
28-08-2014, 01:43 PM
Bericht: #5
RE: Verslag Communityoverleg
Duidelijk! Ik ben overigens ook bereid een donatie te doen om de server in leven te houden.
Alle berichten van deze gebruiker zoeken
Reageren op dit bericht
28-08-2014, 05:34 PM
Bericht: #6
RE: Verslag Communityoverleg
Mooi verslag Outlaw, zeer compleet. Bedankt voor het organiseren.

Tangodown: Teamspeak // Wiki // Youtube // Facebook // Xfire // Steam
De website van deze gebruiker bezoeken Alle berichten van deze gebruiker zoeken
Reageren op dit bericht
29-08-2014, 03:54 PM
Bericht: #7
RE: Verslag Communityoverleg
Citaat:Ook is er een verzoek op gegaan om de mogelijkheden met Paypal te bekijken. Het is mogelijk om een Paypal button op de website te zetten en zo heel gemakkelijk te betalen. Echter moet bekeken worden of met het betalen als gift er geen fee overheen komt. Ook is het zo dat van daaruit weer naar een bankrekening teruggeschreven moet worden. Daar gaan enkele dagen overheen. Er word een peiling opgezet op het forum of hier interesse in is of niet.
Ik zal sowieso de paypal optie gaan toevoegen aan de website. Dus ik laat de poll verder voor wat het is, dan zijn er in ieder geval meer opties beschikbaar.

Tangodown: Teamspeak // Wiki // Youtube // Facebook // Xfire // Steam
De website van deze gebruiker bezoeken Alle berichten van deze gebruiker zoeken
Reageren op dit bericht
29-08-2014, 09:44 PM
Bericht: #8
RE: Verslag Communityoverleg
Dank voor de samenvatting!
De website van deze gebruiker bezoeken Alle berichten van deze gebruiker zoeken
Reageren op dit bericht
29-08-2014, 10:12 PM (Dit bericht is het laatst bewerkt op 29-08-2014 om 10:12 PM door Gard3nX.)
Bericht: #9
RE: Verslag Communityoverleg
(27-08-2014 04:12 PM)Outlaw28 schreef:  Gedrag ingame:
Vanuit meerdere hoeken en meerdere spelers zijn er een groot aantal klachten gekomen over het gedrag ingame.

Damn, blijf je toch altijd wel houden was paar jaar geleden ook al zo..

Maar mooi om te zien dat er nog volop serieus gegamed word! Closedeyes

Hi
Alle berichten van deze gebruiker zoeken
Reageren op dit bericht
01-09-2014, 11:37 AM
Bericht: #10
RE: Verslag Communityoverleg
Je wordt echt niet goed van dat Paypal, wat een onduidelijke documentatie/website zeg. Donatie-knop mag niet, dan moet je voor zover ik kan zien, een geverifieerde non-profit organisatie zijn inclusief de papieren die erbij horen. Je kunt wel zo'n "nu betalen" knop aanmaken met allerlei opties (zojuist gedaan), maar dat accepteert hij weer niet zolang het geen bedrijfsrekening / e-mailadres is waarop je dit aanmaakt (waar je dan vast weer bedrijfsgegevens voor moet aanleveren om dit te verifieren). En hun documentatie is zo ontransparant, dat is gewoon om te janken Tongue2

Als laatste optie uitzoeken hoe het eventueel kan als betaling van individu naar individu, zonder knoppen/keuze's enz.

Tangodown: Teamspeak // Wiki // Youtube // Facebook // Xfire // Steam
De website van deze gebruiker bezoeken Alle berichten van deze gebruiker zoeken
Reageren op dit bericht
Gebruikers die deze discussie lezen: 1 gast(en)