Zoeken Welkom, gast! (AanmeldenRegistreren)




 
Waardering:
  • 0 stemmen - gemiddelde waardering is 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
02-03-2014, 12:12 AM
Bericht: #1
ArmA 3 onspeelbaar door lage FPS
Ok, ik heb het volgende probleem... ArmA 3 haalt bij mij nog maximaal 3FPS en dit is in het menu zonder dat ik überhaupt iets heb gedaan in-game...

Tijdens de Alpha, Beta en een ruime tijd na final heb ik het spel normaal kunnen spelen (30-40 FPS in SP, 20-30 FPS in MP), tot een zekere update alles sloopte...


Technische informatie:
CPU: Intel Core i7 870 (2.93GHz)
RAM: 8GB
GPU: EVGA GTX 275 896MB DDR3

OS: Windows 7 Ultimate + SP1

Verder staat A3 op een normale HDD (en niet SSD), maar daar heeft het vanaf dag 1 op gestaan.

Ik weet het; geen super setup, maar moet genoeg zijn om het spel iig op LOW te kunnen spelen (iets wat ik al gedaan heb).

Instellingen:
Om "goed" te kunnen testen staat alles uit of zo laag mogelijk.

Verder heb ik arma3.cfg aangepast; waaronder GPU_MaxFramesAhead en tripleBuffering:
Code:
language="English";
forcedAdapterId=-1;
detectedAdapterId=0;
detectedAdapterVendorId=4318;
detectedAdapterDeviceId=1510;
detectedAdapterSubSysId=292763714;
detectedAdapterRevision=161;
detectedAdapterBenchmark=175;
displayMode=0;
winX=16;
winY=32;
winWidth=1024;
winHeight=768;
winDefWidth=1024;
winDefHeight=768;
fullScreenWidth=1600;
fullScreenHeight=1200;
refresh=60;
renderWidth=1600;
renderHeight=1200;
multiSampleCount=1;
multiSampleQuality=0;
particlesQuality=0;
GPU_MaxFramesAhead=1;
GPU_DetectedFramesAhead=0;
HDRPrecision=8;
vsync=0;
AToC=0;
cloudsQuality=0;
pipQuality=0;
dynamicLightsQuality=0;
PPAA=0;
PPAA_Level=0;
FXAA=0;
ppSSAO=0;
ppCaustics=0;
steamLanguage="";
tripleBuffering=1;
serverLongitude=4.9166999;
serverLatitude=52.349998;
class ModLauncherList
{
};
ppBloom=0;
ppRotBlur=0;
ppRadialBlur=0;
ppDOF=0;

En de startup line heeft het volgende:
Code:
-nosplash -noPause -world=empty -noFilePatching -maxMem=4096 -cpuCount=8 -high -exThreads=4 -noLogs


Uiteraard dit alles zonder enige mods.
Ik test op de dev branche (1.13).

En om verbruik te testen open ik de editor met Stratis, plaats een enkele unit en ga in-game (al is het probleem er al in het menu).

CPU verbruik is ongeveer 10-12% en geheugen verbruik hangt rond de 500MB


Is er iemand die nog tips heeft waar ik naar kan kijken?

[Afbeelding: 4qmypz.jpg]
"we hebben een LZ nodig... met smoke..." ~ djlexNL (GC) aan Medevac
De website van deze gebruiker bezoeken Alle berichten van deze gebruiker zoeken
Reageren op dit bericht
02-03-2014, 05:16 PM
Bericht: #2
RE: ArmA 3 onspeelbaar door lage FPS
Het klinkt stom: Maar de resolutie verlagen kan helpen..

Be a yardstick of quality. Some people aren't used to an environment where excellence is expected.
De website van deze gebruiker bezoeken Alle berichten van deze gebruiker zoeken
Reageren op dit bericht
02-03-2014, 06:03 PM (Dit bericht is het laatst bewerkt op 02-03-2014 om 06:30 PM door PingWing.)
Bericht: #3
RE: ArmA 3 onspeelbaar door lage FPS
-maxMem=4096 - kan dat niet beter 8192 worden?
En het klinkt misschien raar, maar bij taakbeheer (CTRL+Shift+Escape) de affiniteit aanpassen naar 2 of 4 prosessoren?

Edit:

En waarom staat Tripple buffer aan?
Alle berichten van deze gebruiker zoeken
Reageren op dit bericht
02-03-2014, 07:04 PM
Bericht: #4
RE: ArmA 3 onspeelbaar door lage FPS
Drivers up2date?

Pain isn't real beyond the individual who feels it. But the nail is real.
De website van deze gebruiker bezoeken Alle berichten van deze gebruiker zoeken
Reageren op dit bericht
02-03-2014, 07:33 PM
Bericht: #5
RE: ArmA 3 onspeelbaar door lage FPS
Oh nog 1 ding: Ik HAD een GTX280.. De enige reden waarom Arma UBERHAUPT werkte was omdat ik een FX6300 had...

Be a yardstick of quality. Some people aren't used to an environment where excellence is expected.
De website van deze gebruiker bezoeken Alle berichten van deze gebruiker zoeken
Reageren op dit bericht
02-03-2014, 11:09 PM
Bericht: #6
RE: ArmA 3 onspeelbaar door lage FPS
(02-03-2014 05:16 PM)Pek schreef:  Het klinkt stom: Maar de resolutie verlagen kan helpen..
Is inderdaad stom... Gezien ik er voorheen wel mee kon spelen...

Uiteraard wel geprobeerd, maar heb geen zin om op 800x600 te spelen Wink

(02-03-2014 06:03 PM)PingWing schreef:  -maxMem=4096 - kan dat niet beter 8192 worden?
En het klinkt misschien raar, maar bij taakbeheer (CTRL+Shift+Escape) de affiniteit aanpassen naar 2 of 4 prosessoren?

Edit:

En waarom staat Tripple buffer aan?
memcache staat nu op 50% van mijn geheugen, maar kan kan hoger. Overigens is 100% van je geheugen toewijzen aan een enkele applicatie niet slim (en niet haalbaar) gezien oa. Windows zelf ook het één en ander gebruikt Wink
Verder las ik ergens dat er überhaupt maar 4GB kan worden toegewezen, maar dat kan van A2 zijn geweest.

De tripplebuffer heb ik aangezet gezien dit in één van de vele FPS-fixes werd geopperd; dus het proberen waard. Helaas werkt het niet (word er overigens ook niet slechter op).

(02-03-2014 07:04 PM)Sacha schreef:  Drivers up2date?
De drivers zijn allen up-to-date (GPU en Mobo). Tevens geprobeerd om oudere GPU drivers te draaien, maar ook dit hielp niet.

[Afbeelding: 4qmypz.jpg]
"we hebben een LZ nodig... met smoke..." ~ djlexNL (GC) aan Medevac
De website van deze gebruiker bezoeken Alle berichten van deze gebruiker zoeken
Reageren op dit bericht




Gebruikers die deze discussie lezen: 1 gast(en)