Zoeken Welkom, gast! (AanmeldenRegistreren)
Peiling: Doe je mee?
Deze peiling is gesloten.
Ja 100.00% 17 100.00%
Nee 0% 0 0%
Totaal aantal stemmen: 17 100%
* U hebt op deze optie gestemd. [Resultaten weergeven]

 
Waardering:
 • 0 stemmen - gemiddelde waardering is 0
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
25-03-2012, 03:48 PM (Dit bericht is het laatst bewerkt op 20-04-2012 om 06:51 PM door Nimster.)
Bericht: #1
Operation LEGACY (Vr 20 April)
Het is alweer een tijd geleden, maar ik heb weer een missie gemaakt. HQ wil dat wij de Kash-Kash vallei veroveren d.m.v. een fastroping & slingload actie (Warrior) en een vuursteungroep (mortier & .50 HMG). 3 TDNL Air Assault betreedt het eeuwenoude slagveld genaamd Afghanistan. Hier kun je de oude thread lezen.

ArmA 2 co-op

Dag en datum: Vrijdag, 20 april
Tijd: 20:00 uur, uiterlijk vertrek 20:30
Game: Arma 2 Combined Operations (A2+OA)
Benodigde addons / mods / etc: ACE en ACRE (de TDNL addons van Sixupdater) + @CLAfghan + @mb_objects + @opx_objects. Nieuw met ACRE of niet zeker of het werkt? Loop de checklist door! Zorg er a.u.b. voor dat al je addons werken!

OPORDER
Operation Legacy

Missie gemaakt door Nimster

[Afbeelding: DFz3p.jpg]

[Afbeelding: WcTRH.jpg]
Kunar Provincie, Afghanistan


KAARTORIËNTATIE
_
- Kash-Kash vallei: Het operatiegebied (AO). Ongeveer 4 'a 5 km ten oosten va Mike 1. De westelijke ridge biedt veel (zicht)dekking maar geeft een slechte overwatch op de dorpen. De oostelijke ridge heeft minder dekking maar biedt perfecte overwatch op beide dorpen, goed radiocontact en je hebt er de zon in je rug. In de vallei is verdachte activiteit gespot (mannen met camojassen en verrekijkers).
- Mike 1: Thuisbasis van 3 TDNL Air Assault, in het noordwesten van de provincie. Temidden van hoge bergen en steile heuvels. Heeft deels uitzicht op MSR Blue.
- Ovalla rivier: Loopt van west naar oost in het noorden van de kaart. Het dichtbevolkte rivierengebied is in handen van de coalitie. De grond is er plat, geschikt voor voertuigen en normale heli landing. De rivier is ondiep genoeg om in te lopen, maar erin landen kan gevaarlijk zijn.
- Gonzalabad: Vermoedelijke stronghold van vijand. Is sinds een paar weken een ghost town en ligt waarschijnlijk vol met IED's. Had in het verleden rond de 57 inwoners.
- Etnikora: Idem, maar heeft ongeveer 60 'a 70 inwoners. Geboorteplaats van de legendarische verzetsstrijder Mullah Ahbas die optrad tegen de Sovjets, dus voor aanwezige strijders heilige grond.
- Hysad: In handen van coalitie.
- MSR Blue: Loopt van dorp Demenazhir bij de rivier naar het zuiden naar dorp Al Jebel vlakbij Mike 1, en loopt dan weer naar het noorden terug naar hetzelfde dorp.
- MSR Green: Momenteel gesloten. Loopt van het rivierengebied naar het zuiden langs Gonzalabad en Etnikora door de Kash-Kash vallei. Zeer gevaarlijke route.
- Algemeen: Zeer bergachtig terrein met veel heuvels, dalen, vegetatie en kronkelweggetjes waardoor gelimiteerd zicht. De bergen zijn ongeschikt voor voertuigen. Heli landingsplekken zijn moeilijk te vinden, dus fastroping is essentieel. Veel verstopplekken voor strijders. Let op radiocontact i.v.m. vele bergen.1. TOESTAND
_
 • A. Vijand
  (A.1) In de vallei bevinden zich Talibanstrijders van de beruchte insurgent groep 'De Zwarte Leeuwen'. Dit zijn geen lieverdjes en ze zullen zich niet overgeven maar liever strijdend tenonder gaan. Ze zijn experts op het gebied van camouflage en het Afghaanse terrein. Onderschat deze jongens niet! Te verwachten uitrusting:

  - Klein Kaliber Wapens (KKW)
  - IED's / mijnen
  - RPG’s
  - Lichte Machine Geweren (LMG)
  - Zware MG's
  - Mortieren
  - Burgerauto's
  - Crossmotors
  - Suicide bombers

  _
 • B. Eigen troepen
  (B.1) Ten noorden van de AO, bij het rivierengebied is een gemech. compagnie van de US Army om daar de dorpen en de stad beveiligd te houden.
  (B.2) Ten zuiden van de AO, bij Hysad zijn de Royal Marines (UK) aanwezig als blocking force.

  _
 • C. Burgers
  (C.1) Hoewel we 12 uur voor aanvang flyers zullen droppen met het bericht dat de bewoners in de vallei naar het noorden moeten vluchten, kan het zijn dat er burgers om verschillende redenen achterblijven. De meesten zullen onschuldig zijn, maar het kan zijn dat er verdachten tussen zitten die bevriend zijn met de strijders. Fouilleer elke burger die je tegenkomt en sla hem /haar in de boeien indien verdacht. Jullie krijgen allemaal plasticuffs mee.

  _
 • D. Vermiste Britse soldaten
  (D.1) De Zwarte Leeuwen zitten waarschijnlijk achter de recente vermissing van een aantal Britse soldaten, dus als we intel kunnen vinden die leidt naar de locatie van onze maten dan zou dat een mooie bonus zijn. Misschien worden de soldaten zelfs vastgehouden in de vallei. HQ benadrukt dat ons primaire taak het veiligstellen van de vallei blijft, maar als jullie de soldaten aantreffen moeten die onmiddelijk worden bevrijd.

  _
 • E. Overige aspecten
  (E.1) IED's: begraven in de weg, in auto's, vaten, onder bruggen etc.2. OPDRACHT
  _
 • Doel van de missie
  Beveilig de Kash-Kash vallei en verover Gonzalabad en Etnikora. Schakel vijandelijke strijders uit en vernietig eventuele weapon caches. Zorg voor veiligheid zodat de bewoners terug kunnen keren en MSR Green kan worden geopend. Indien de vermiste Britse soldaten worden gevonden moeten die meteen worden teruggevlogen naar Mike 1.3. UITVOERING (wijze van optreden)
  _
 • A. Gevechtsplan
  3 TDNL Air Assault zal bij het ochtendgloren met Chinook in het operatiegebied worden gedropt. Groep 1.1 en diens Warrior IFV (slingloaded) zal in het rivierengebied worden gedropt en zich naar het zuiden begeven. Groep 1.2 zal niet ver van 1.1 worden gedropt. Groep 1.3 zal in de bergen worden gedropt via fastrope om als vuursteungroep en overwatch te dienen vanaf de oostelijke ridge.

  Bijzonderheden (bijv. weapon cache vernietigd, burgers gearresteerd) worden doorgegeven aan de PC. Na succes RTB. Vergeet de IFV niet.

  Extra middelen mee te nemen: Warrior IFV onder de Chinook, 60mm mortier en baseplate en .50 HMG (reeds op rug van vuursteunsoldaten), 60mm en .50 BMG munitie.
  Routes: De Chinook verplaatst zich langs MSR Blue naar de greenzone om 1.1 en 1.2 af te zetten. Daarna via een zo veilig mogelijke route naar de bergen om 1.3 te droppen. Terugweg ook via MSR Blue.
  Wijze van verplaatsen: Eerst via Chinook, dan te voet / via Warrior.
  Welke kleur verplaatsen: Buiten de basis Geel. Na landen van de troepen bepalen de GC's dit.
  Kritieke punten / momenten: Dropping van 1.1, dropping van 1.2, dropping van 1.3, het eerste contact met de vijand, het vernietigen van weapon caches, intel vermiste soldaten, het sein 'Vallei is veroverd' en de RTB via Chinook.
  Indien terugtrekken noodzakelijk is: Vraag extraction via Chinook aan of ga naar de US of UK troepen.

  _
 • B. Deeltaken
  (B.1) Piloot Pelikaan zorgt voor troepentransport / MEDEVAC / evt. munitie supply.
  (B.2) De infanterie van 1.1 en 1.2 beschermt de Warrior.
  (B.3) De Warrior zorgt voor vuurkracht en dekking voor de infanterie.
  (B.4) De EOD (Explosive Ordnance Disposal) Specialisten vernietigen eventuele wapenopslagen met explosieven of incendiary granaten.
  (B.5) 1.3 zorgt voor vuursteun (60mm mortier, MG) en overwatch.

  _
 • C. Coördinerende bepalingen
  (C.1) De GC's nemen elk een fastrope mee en voeren de fastrope procedures uit. Let op: de fastrope en de slingrope zijn zwaar en nemen ong. 2 gear vakjes in.
  (C.2) Een Warrior crewman hangt de Warrior onder de Chinook (slingload). Dezelfde persoon plaatst de slingrope na gebruik in de IFV.
  (C.3) De PC gaat het beste met 1.3 mee voor extra overzicht, maar is niet verplicht.
  (C.4) Rules of Engagement: Indien de vijand het vuur opent mag er teruggevuurd worden. GC bepaalt wanneer er gevuurd wordt. Veel Afghanen bezitten een AK, dus iemand met wapen = niet perse vijand. Zet wapen op SAFE tenzij in een vuurgevecht. Vermijd burgerslachtoffers en schade aan hun huizen. De mortier vuurt niet zonder een fire mission van PC of GC.4. Logistiek
  _
 • A. Personeelszorg
  (A.1) CASEVAC is mogelijk na overleg met PC. Mike 1 heeft een veldhospitaal waarin gewonden kunnen worden verzorgd (full heal).
  _
 • B. Materiaalzorg
  (B.1) Munitie / brandstof / extra materieel is beschikbaar in de Warrior en de Chinook. Jullie krijgen rugzakken mee met daarin extra ammo / spul. Je spawnt met full gear dat past bij je rol, dus treuzel niet bij de wapenkratten. Als je iets essentieels mist mag je je gear veranderen maar verspil hier geen tijd aan. Zeker niet langer dan 2 minuten.
  (B.2) In een voertuig: gebruik altijd 'RIDE IN BACK' en 'DISEMBARK' i.p.v. 'JUMP OUT', anders kun je je gear verliezen! (Geldt niet voor crewmen en piloten). Meer info5. Bevelvoeringen en verbindingen
  _
 • A. Bevelvoering en callsigns
  (A.1) Chain of command: PC (Romeo) - met daaronder de GC's. VTL's zijn opv. GC.
  (A.2) Callsigns: PC = Romeo; Chinook = Pelikaan; Warrior = Bizon; Mortier = Mike; 1.1, 1.2 en 1.3 blijven zo heten.
  (A.3) Signalen waar u mee te maken krijgt (niet verplicht): Rode smoke voor CASEVAC, paarse smoke voor extraction, groene smoke voor mortierdoel.
  _
 • B. Verbindingen
  (B.1) Frequenties: Groep 1.1 zit op chan 1; Groep 1.2 op chan 2; Groep 1.3 op chan 3; Pelotonsnet PRC-119: chan 1 op HI of PA indien in een voertuig.6. Overige intel

[Afbeelding: FqYVi.jpg]

[Afbeelding: YYft2.jpg]

[Afbeelding: mAuZX.jpg]

Denk aan je training en speel tactisch. Succes en veel plezier!

Schrijf je in

1.0 Romeo: DJLex

1.1 GC: Raphael
1.1 Alpha LMG: TomH
1.1 Alpha GL: TheJokerN7
1.1 Alpha EOD Specialist: Jamie
1.1 Bravo VTL: Zoog
1.1 Bravo Medic: jptiger
1.1 Bravo LMG: SiC
1.1 Bravo EOD Specialist:

1.1 Warrior Commander / Gunner: Dikkeduif
1.1 Warrior Driver: kan AI worden i.v.m. saaie rol.

1.2 GC: Dinelo
1.2 Alpha LMG: RandyZ
1.2 Alpha AT:
1.2 Bravo VTL: Rasa
1.2 Bravo Medic: Vixen?
1.2 Bravo EOD Specialist: Nimster

1.3 Mortier schutter: ???
1.3 Mortier waarnemer: Soussy
1.3 Schutter lange afstand: Kip
1.3 Heavy machinegunner:
1.3 Medic:

Piloot "Pelikaan": Soussy (spawnt na terugkeer naar basis in AI)

Ik verwacht niet dat alle rollen gevuld worden, maar we kunnen er vast een mooie teamindeling van maken.

Leiders: jullie krijgen strategische vrijheid. Laat maar weten waar je de LZ's en teams / routes wilt hebben. We kunnen ook gewoon het standaard plan gebruiken.

Fastrope / slingload tips (misschien kun je ook tegelijk fastropen hoor, geen idee of dat problemen geeft)

TS: ts.tangodown.nl (ww=tangodown) // Wiki // Falcon BMS //Youtube // Xfire groep // Steam groep
De website van deze gebruiker bezoeken Alle berichten van deze gebruiker zoeken
25-03-2012, 03:53 PM
Bericht: #2
RE: Operation LEGACY (Vr 20 April)
Ik doe graag mee, heb mijn stem uitgebracht.
Er staat een foutje Nimster:

"Dag en datum: Vrijdag, 20 januari"

Ik zou graag de rol van Alpha of Bravo GL op mij nemen

.
[Afbeelding: tdnl_sig.jpg]

***** Check de Tangodown video's op Youtube *****
****** Check mijn ArmA2 video's op Youtube ******

Tangodown: Teamspeak // Wiki // Youtube // Facebook // Steam
De website van deze gebruiker bezoeken Alle berichten van deze gebruiker zoeken
25-03-2012, 04:24 PM
Bericht: #3
RE: Operation LEGACY (Vr 20 April)
Vet! Ik doe ook mee, rol weet ik nog niet echt...

Tangodown: Teamspeak // Wiki // Youtube // Facebook // Xfire // Steam
De website van deze gebruiker bezoeken Alle berichten van deze gebruiker zoeken
25-03-2012, 04:26 PM
Bericht: #4
RE: Operation LEGACY (Vr 20 April)
Ja, uiteraard.
Voorkeur voor Piloot "Pelikaan".
M.b.t. munitie resuply volgens mij kan een loadmaster vanuit een hoverende heli munitie droppen, op de manier zoals die ook een piloot begeleid met landen.

[Afbeelding: tangodownsig.jpg]
Alle berichten van deze gebruiker zoeken
25-03-2012, 04:31 PM (Dit bericht is het laatst bewerkt op 25-03-2012 om 04:37 PM door Nimster.)
Bericht: #5
RE: Operation LEGACY (Vr 20 April)
Trouwens, jullie mogen ook zeggen wat voor vizier je op je rifle wilt (SUSAT, ACOG, EOTECH). Dat is het voordeel van LEA hè Smile

@Soussy: ik zal er ff naar kijken. Misschien doe ik er ook wel een supply drop in. Wat is je tweede rollen voorkeur? Dan zet ik je bij beide slots want de hele tijd op de basis moeten wachten is ook saai.

EDIT: de missie moet ook nog even getest worden. Hier heb ik twee 'a drie mensen voor nodig.

TS: ts.tangodown.nl (ww=tangodown) // Wiki // Falcon BMS //Youtube // Xfire groep // Steam groep
De website van deze gebruiker bezoeken Alle berichten van deze gebruiker zoeken
25-03-2012, 04:43 PM
Bericht: #6
RE: Operation LEGACY (Vr 20 April)
assisteren bij het mortier team misschien als medic.

[Afbeelding: tangodownsig.jpg]
Alle berichten van deze gebruiker zoeken
25-03-2012, 06:54 PM
Bericht: #7
RE: Operation LEGACY (Vr 20 April)
(25-03-2012 04:31 PM)Nimster schreef:  EDIT: de missie moet ook nog even getest worden. Hier heb ik twee 'a drie mensen voor nodig.
zeg maar wanneer je wil testen.

voorkeur: medic
vizier: iets met een rood puntje
Alle berichten van deze gebruiker zoeken
25-03-2012, 08:10 PM
Bericht: #8
RE: Operation LEGACY (Vr 20 April)
ik wil graag meedoen, voorkeursrol is rifleman of medic.
viezier maakt niet veel uit als het maar iets is dat zoomed en cqb heeft.
Alle berichten van deze gebruiker zoeken
25-03-2012, 08:48 PM
Bericht: #9
RE: Operation LEGACY (Vr 20 April)
medic of GC graag
Alle berichten van deze gebruiker zoeken
27-03-2012, 07:24 PM
Bericht: #10
RE: Operation LEGACY (Vr 20 April)
1.1 gc maar weer eens aub
Alle berichten van deze gebruiker zoeken
Gebruikers die deze discussie lezen: 1 gast(en)